skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

جنگ تجاری چین و آمریکا؛ اپل یا هوآوی کدام آسیب می‌بینند

تحریریه پیوست

۱۴ خرداد ۱۳۹۸

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۷ اسفند ۱۳۹۸

اپل با ماجرای تحریم هوآوی از سمت شرکت‌های بزرگ تکنولوژی آمریکا و تاثیرات آن، دست‌ به‌گریبان است. در هفته‌های اخیر در حالیکه به مسائل بی‌شماری اشاره شده که تحت تاثیر تشدید جنگ تجاری چین و آمریکا قرار گرفته‌اند؛ اما در مورد اپل و تاثیر این جنگ روی این شرکت، صحبت چندانی نشده است.
به گزارش پیوست، اپل و دیگر شرکت‌های آمریکایی که در دو دهه اخیر تولید خود را به چین منتقل کرده‌اند، بر مشتریان طبقه متوسط چینی تمرکز دارند و رشد و سودشان وابسته به این طبقه‌ است، حالا با مشکلاتی مواجه شده‌اند که به دلیل اقدام‌های ترامپچین و آمریکا؛ جنگی که به ضرر مشتریان تمام می‌شود رخ داده است.

چین ۱۹ درصد از فروش جهانی اپل را به خود اختصاص داده است. اپل در سال ۲۰۱۸، با رشد منفی ۱۳ درصد، ۹ درصد از بازار تلفن هوشمند را در اختیار داشت. در حال حاضر این رقم ۷ درصد است. البته باید به این نکته اشاره کرد که تقریبا همه سازندگان تلفن همراه در چین با کاهش مواجه بوده‌اند. استثنای این قاعده هوآوی است که سهم بازار و فروشش افزایش یافته است، در حالی که همتایان این غول چینی مثل اپل، سامسونگ، شیائومی چنین رشدی نداشته‌اند.

کاهش رشد اپل در چین همزمان با جنگ تعرفه در بهار سال گذشته بود. نمی‌توان ارتباط بین این‌ها را انکار کرد، به ویژه اینکه اقدامات اخیر آمریکا علیه هوآوی باعث ایجاد واکنشی ملی در چین شد و حرکتی با شعار «چینی بخرید، اپل را تحریم کنید» رقم زد.

در این میان، پکن می‌تواند با افزایش تعرفه‌های صادرات امریکا به چین واکنش نشان دهد و دشواری‌هایی برای کسب‌وکار‌های آمریکایی در چین ایجاد کند. اما اگر چین واقعا به دنبال انتقام باشد، لازم نیست کار خاصی کند، همین که بر اپل تمرکز کند، کافی است.

انتقام از نوع چینی

شی جین پینگ، رییس جمهوری چین و دولتش باید تصمیم بگیرند که در تلافی اقدامات دولت ترامپ و اعمال محدودیت بر هوآوی و امکان رقابتش در غرب، اپل را نشانه بگیرند یا نه. لیست ممنوعیت‌ها و بازدارندگی‌های چین می‌تواند بسیار طولانی باشد، از اعمال محدودیت بر فروشگاه‌های خرده‌فروشی اپل گرفته تا استفاده از چیپ‌ست‌های چینی در تولید محصولات اپل در چین؛ اما اوضاع می‌تواند بدتر هم شود. دولت با این نوع اقدامات، دسترسی شهروندان چینی را به اپ‌استور سخت می‌کند و همچنین میلیون‌ها توسعه‌دهنده چینی با مشکل مواجه می‌شوند. به این ترتیب، ممکن است اقتصاد داخلی چین نیز آسیب ببیند. کشورهای دیگری مثل عربستان و روسیه قبلا چنین روش‌هایی را (نه در مورد اپل) امتحان کرده‌اند و مجوزها را لغو کرده‌اند. اما شرایط ایجاد شده پس از لغو مجوزها، باعث شده برخی کسب و کارها دیگر نتوانند فعالیت کنند.

گزینه‌های دیگری نیز برای دولت چین وجود دارد: ممنوعیت فروش آیفون در چین با استفاده از توجیه‌های مشابه آمریکا، یعنی حفظ امنیت ملی و امنیت داده‌ها. دولت چین می‌تواند بگوید سیستم‌ها عامل‌های سخت‌افزاری خارجی قوانین امنیت داده را در این کشور نقض می‌کنند.

نکته جالب این است که رن ژنگفی، موسس و مدیرعامل هوآوی به‌صراحت با تحریم اپل یا اعمال محدودیت بر این شرکت، در چین مخالفت کرده است. او به تازگی در مصاحبه‌ای گفته است: «اپل شرکت پیشتاز در جهان است. اگر اپل نبود، اینترنت همراه هم نبود. اپل معلم من است. به عنوان یک دانش‌آموز، چرا باید علیه معلمم قد علم کنم». البته، ابراز چنین احساسات سخاوتمندانه‌ای، انگیزه‌هایی در پس خود دارد. هوآوی به طور ضمنی دارد نشان می‌دهد آمریکایی‌ها چگونه می‌توانند با هوآوی رفتار کنند.

به گزارش پیوست، تحلیلگران وال‌استریت اخیرا هشدار داده‌اند که جنگ چین و آمریکا، بدون شک بر کسب‌وکار اپل و میزان سودآوری کلی آن تاثیر خواهد گذاشت، بدون آنکه نیاز باشد پکن به صورت مستقیم زنجیره تامین اپل را نشانه بگیرد که در شنژن واقع است و وابستگی زیادی به فاکس‌کان (Foxconn) دارد. فاکس‌کان شرکتی تایوانی و بزرگترین تولیدکنندهٔ قطعات رایانه‌ای و الکترونیکی جهان است که واحد بزرگی در شهر شنژن چین دارد و بزرگترین صادرکننده این کشور محسوب می‌شود. اعمال محدودیت بر رابطه بین اپل و فاکس‌کان بسیار وحشتناک‌تر از فشار بر اپل در بازار داخلی چین است. اما از سوی دیگر اگر چنین اقدامی از سوی چین انجام شود، اقتصاد داخلی چین نیز در پی آن در معرض آسیب قرار می گیرد. بنابراین، این مساله ممکن است رخ دهد، اما نه به‌ این زودی‌ها.

آسیب‌پذیری کسب‌وکار اپل در چین تنها یک نمونه از پیامدهای ناخواسته درگیری تجاری است. اپل یکی از صدها شرکت آمریکایی است که میلیاردها کالا به مشتریان چینی می‌فروشند و در مقابل، وارداتی از چین دارند. نایکی، استارباکس، کی‌اف‌سی، Ralph Lauren، بوئینگ و غیره از این جمله‌اند.

چین به‌ندرت در واکنش به ترامپ، به قدرت خود در اعمال محدودیت علیه شرکت‌های آمریکایی اشاره کرده است. اما ناعاقلانه و غیرمنطقی است که فکر کنیم انفعال امروزی چین، در آینده نیز ادامه خواهد داشت.

http://pvst.ir/5z0

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو