skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

تراکنش‌های کارتی در فروردین ماه امسال ۱۷ درصد کاهش یافت

۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۳۰ آذر ۱۳۹۸

تعداد و ارزش تراکنش‌های شبکه الکترونیکی پرداخت کارت کشور در فروردین ماه کاهش یافت.
به گزارش پیوست طبق آمار منتشر شده از سوی شاپرک تعداد تراکنش‌های کارتی در فروردین ماه امسال نسبت به اسفند ماه ۱۷.۶۶ درصد کاهش داشته و ارزش این تراکنش‌ها نیز کاهشی معادل ۳۷.۵۸ درصد را نشان می‌دهد.
بررسی‌های شاپرک نشان می‌دهد ارزش حقیقی تراکنش‌های فروردین ماه بیش از ارزش اسمی کاهش داشته است و این کاهش  ۳۹.۹۹ درصد بوده است. ارزش حقیقی تراکنش‌ها در واقع ارزش تراکنش‌های شاپرکی بدون در نظر گرفتن اثرات تورمی است. به عبارت دیگر ارزش تراکنش‌های شاپرکی که نسبت به نرخ تورم خالص‌سازی شده، ارزش حقیقی تراکنش‌های شاپرکی را تشکیل می‌دهد.
افزایش خرید در اسفند ماه باعث کاهش ارزش و تعداد تراکنش‌های انجام شده در شبکه شاپرک طی فروردین‌ماه شده است. هر ساله میزان تراکنش‌های کارتی کشور در روزهای پایانی سال به صورت چشم‌گیری افزایش اما پس از آغاز سال جدید افزایش تراکنش‌ها به صورت قابل توجهی کاهش می‌یابد.

با وجود کاهش تراکنش‌ها نسبت به اسفندماه سال گذشته اما تعداد تراکنش‌ها در فروردین ماه امسال نسبت به فروردین ماه سال گذشته بیش از ۲۶ درصد افزایش یافته است و از حدود یک میلیارد و ۴۴۹ میلیون تراکنش در فروردین ۹۷ به یک میلیارد و ۸۲۶ میلیون تراکنش در فروردین ماه ۹۸ رسیده است. این میزان رشد در مبلغ تراکنش‌ها نیز خود را نشان می‌دهد.  

گزارش شاپرک نشان می‌دهد که ارزش تراکنش‌های انجام شده در شبکه کارتی کشور در فروردین ماه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل نیز بیش از ۵۵ درصد افزایش داشته است. طبق این گزارش هر چند استفاده از ابزارهای پذیرش اینترنتی و فروشگاهی طی فروردین ماه در مقایسه با اسفند ماه کاهش داشته اما استفاده از اپلیکیشن‌های پرداخت موبایلی در همین دوره زمانی افزایش اندکی را تجربه کرده است.

طبق گزارش شاپرک تعداد ابزارهای پرداخت شاپرکی (کارتخوان‌های فروشگاهی، ابزارهای پرداخت موبایلی و اینترنتی) در مجموع نسبت به اسفند ماه ۰.۶۹ درصد کاهش داشته است که به نظر می‌رسد دلیل این میزان کاهش، کم شدن ۰.۷۸ درصدی تعداد کارتخوان‌های فروشگاهی است. ابزارهای پذیرش اینترنتی نیز در فروردین ماه نسبت به اسفندماه گذشته کاهشی معادل ۱.۲۶ درصد را تجربه کرده است اما در مقابل استفاده از ابزار پذیرش موبایلی ۰.۳۴ درصد افزایش داشته است.

در این میان هر کدام از ابزارهای پذیرش سهم خاصی از تراکنش‌ها را به خود اختصاص داده‌اند و مانند روال‌های گذشته ۸۷.۸۳ درصد تراکنش‌ها روی دستگاه‌های کارتخوان فروشگاهی صورت گرفته است و ابزارهای پذیرش موبایلی و اینترنتی در رده‌های بعدی قرار می‌گیرند. (طبق شکل زیر)

شاپرک دلیل استقبال کمتر از ابزار پذیرش اینترنتی و موبایلی را تعداد بالای کارتخوان‌های فروشگاهی و اعمال محدودیت روی پرداخت‌های موبایلی و اینترنتی عنوان کرده‌ است.

متوسط تعداد تراکنش هر ابزار پذیرش شاپرکی در فروردین امسال ۱۹۳ تراکنش است که این تعداد نسبت به مقدار مشابه در ماه گذشته کاهش ۱۰.۶۸ واحدی را تجربه کرده است. بیشترین کاهش متوسط تعداد تراکنش‌ مربوط به کارتخوان فروشگاهی است. در فروردین ماه متوسط تعداد تراکنش‌های اینترنتی با افزایش ۳.۷۸ درصدی از ۱۰۱ تراکنش در اسفند ماه ۹۷ به ۱۰۵ تراکنش رسیده است.
متوسط تعداد تراکنش هر ابزار پذیرش موبایلی ۹۹ تراکنش است که این مقدار نسبت به ماه گذشته با افزایش ۱.۹۰ واحدی همراه بوده است. متوسط تعداد تراکنش هر ابزار کارتخوان فروشگاهی نیز با ۱۴.۱۹ واحد کاهش نسبت به اسفند سال گذشته به ۲۲۱ عدد در فرودین ماه ۹۸ رسیده‌است. متوسط مبلغ کارکرد هر ابزار پذیرش اینترنتی در فروردین ۹۸ نیز با کاهش ۹۴۴.۷۹ میلیون ریالی به ۱۶۴.۹۸ میلیون ریال رسیده است. متوسط مبلغ کارکرد هر ابزار پذیرش موبایلی با افزایش ۰.۲۴ میلیون ریالی نسبت به اسفند ماه به ۶.۷۵ میلیون ریال به ازای هر ابزار در فروردین ماه رسیده است.

تعداد و مبلغ تراکنش‌های ابزار کارتخوان فروشگاهی در فروردین ماه ۹۸ نسبت به فروردین ۹۷ به ترتیب با کاهش ۰.۸۱ و افزایش ۰.۷۸ درصدی همراه بوده است. تعداد و مبلغ تراکنش‌های ابزار پذیرش اینترنتی به ترتیب افزایش ۲.۱۴ درصدی و کاهش ۰.۵۰ درصدی را تجربه کرده است همچنین در زمان مشابه تعداد تراکنش ابزار پذیرش موبایلی با کاهش ۱.۳۳ درصدی همراه بوده و مبلغ تراکنش‌های این ابزار نیز با کاهش ۰.۲۸ درصدی همراه بوده است.(نمودار بالا)

http://pvst.ir/5xg

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو