skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

راه حل

امیرحسین حسینی‌پژوه نویسنده میهمان

تجربه کار با آخرین فرزند هواوی P8

رویای اژدها

امیرحسین حسینی‌پژوه
نویسنده میهمان

۱۸ شهریور ۱۳۹۴

زمان مطالعه : ۱۱ دقیقه

شماره ۲۶

تاریخ به‌روزرسانی: ۹ آبان ۱۳۹۸

حرکت رو به جلوی هواوی و سایر برندهای چینی در زمینه موبایل بی‌وقفه ادامه دارد. بعد از شگفتی‌هایی که توسط شیائومی در عرصه تلفن‌های هوشمند شکل گرفت، هواوی هم کم‌کم به خود آمد و کلاس محصولاتش را یک پله بالاتر برد. حالا در کنار محصولات ارزان‌قیمت و رده‌متوسط، گوشی‌های رده‌بالای هواوی هم در حال خودنمایی در بازار هستند. بعد از mate7 که با آن حسگر اثر انگشت دقیق و بدنه باکیفیتش حقیقتاً یک محصول شگفت‌انگیز بود، حالا P8 با اصلاحاتی در طراحی و رابط کاربری وارد شده تا بار دیگر با قیمت رقابتی خود معادلات بازار کشورهای در حال توسعه را به هم بریزد. حال کسانی که تا پیش از این برای خرید یک گوشی باکیفیت و زیبا محدودیت بودجه داشتند کم‌کم عطر p8 را از دور استشمام می‌کنند.

بهتر است ابتدا از رابط کاربری شروع کنیم، یعنی همان‌جایی که کاربر بیش‌ از موارد دیگر با آن درگیر است. اگر بگوییم زیباترین و ساده‌ترین رابط کاربری گوشی‌های اندرویدی در دستان محصولات جدید هواوی است، بیراه نگفته‌ایم. هواوی مدت‌ها طول کشید تا از ظاهر زشت ابتدایی‌اش به EMUI 3.1 برسد. خطوط ظریف، زوایای نرم و دایره‌ای و رنگ‌بندی مناسب همه از ویژگی‌های این رابط کاربری به شمار می‌روند. هرچند این زیبایی تفکر متریال گوگل را قربانی کرده و با آنکه p8 از نسخه ۵ اندروید استفاده می‌کند؛ اما هیچ شباهتی به اندروید ۵ ندارد.
صفحه قفل به تقلید از آی‌فون طوری طراحی شده که با کشیدن انگشت‌ها از پایین به بالا می‌توان به ابزارهای مهمی مانند چراغ قوه، ضبط، ماشین حساب و دوربین دسترسی داشت. از نکات برجسته صفحه قفل این است که هر بار آن را روشن می‌کنید و دکمه آماده‌باش را می‌زنید، پس‌زمینه متفاوتی را به شما نمایش می‌دهد. این ویژگی در عین سادگی کمک می‌کند هر بار سمت گوشی خود می‌روید و می‌خواهید با آن کار کنید حس تازگی داشته باشید. کلکسیون تصاویر انتخاب‌شده حقیقتاً زیبا هستند و هر چند وقت یک بار نیز به‌روزرسانی می‌شوند تا هرگز تصویر تکراری نبینید.
بعد از باز کردن قفل با امضای هواوی مواجه می‌شوید. یعنی همان لانچر بدون App drawer که هواوی از ابتدا روی آن پافشاری کرد؛ تا جایی که اکنون می‌توان قاطعانه گفت سرعت کار کردن با آن از لانچر پیش‌فرض گوگل بیشتر است. در فلسفه این لانچر درست مانند iOS آیکون تمام اپ‌ها در صفحه اصلی قرار دارد. شاید در ابتدا این مساله آشفتگی به نظر رسد اما بعد از مدتی متوجه می‌شوید با این روش اپ‌ها را بهتر می‌توان مدیریت کرد، کافی است انگشت خود را نگه دارید و آن را روی آیکون دیگری بیندازید تا یک پوشه جدید درست شود. باز هم اگر بگردید می‌توانید در گوشه و کنار تلاش هواوی را برای تنوع‌بخشی به رابط کاربری‌اش پیدا کنید. تم‌های زیادی روی گوشی قابل نصب است که از تکراری شدن ظاهر آن جلوگیری می‌کند. همچنین به فروشگاه گسترده‌ای دسترسی دارید که می‌توانید از طریق آن ظاهر منوها و آیکون‌ها را به هر شکلی که می‌خواهید درآورید. برای دسترسی به این قابلیت کافی است اپ themes را باز کنید.

با قابلیت لایت پینتینگ می‌توانید از مناظر عکس‌های هنری بگیرید

 

مثل موم در دستان شما

ابر هواوی یا همان Huawei cloud امکانات خوبی بر بستر ابر در اختیار شما می‌گذارد. این امکان برای مدیرانی که اطلاعات حساسیت‌برانگیز و مهمی روی گوشی‌های خود دارند، بسیار مفید است. اگر دوست دارید از زیر سایه گوگل خارج شوید این برنامه می‌تواند گزینه خوبی باشد. با این نرم‌افزار می‌توانید شماره تلفن‌هایتان را با ابر هواوی سینک کنید و حتی پیامک‌ها و لاگ تلفن‌های خود را نیز روی کلاود هواوی قرار دهید؛ امکانی که حتی گوگل هم در اختیارتان نمی‌گذارد. حتی فراتر از آن می‌توانید از یادداشت‌ها، عکس‌ها و صوت‌هایی که ذخیره کرده‌اید نیز پشتیبان بگیرید. یکی از قابلیت‌های خوب این برنامه این است که در صورتی که گزینه Phone finder را فعال کرده باشید، می‌توانید با مراجعه به سایت cloud.huawei.com مکان تلفن خود را شناسایی کنید. این بخش همچنین امکان قفل کردن گوشی و حذف اطلاعات از راه دور را نیز برای شما فراهم می‌کند.
نرم‌افزار Phone manager آچارفرانسه موبایل شماست. این برنامه کمک می‌کند گوشی‌تان را همواره در حالت بهینه نگه دارید. مشابه این برنامه بسیار است اما برنامه‌ای که هواوی درست کرده بسیار کامل‌تر و سریع‌تر از نمونه‌های مشابه است. با phone accelerator می‌توانید به سرعت رم را از برنامه‌های بلااستفاده خالی کنید. این برنامه حتی فایل‌های سیستمی را که رم شما را اشغال کرده نیز نشان می‌دهد و می‌توانید در صورتی که به آن نیاز ندارید، غیرفعالش کنید. با storage cleaner می‌توانید فایل‌های اضافه‌ای را که توسط برنامه‌ها به صورت ناخواسته روی گوشی ذخیره شده است، پاک کنید. این برنامه در پیدا کردن فایل‌های حجیم نیز کمک شایانی به شما می‌کند.
با گزینه power saving باتری گوشی خود را بهتر مدیریت کنید. هنگامی که به این بخش می‌روید، ابتدا زمان باقیمانده از باتری را به شما نمایش می‌دهد. با انتخاب power monitoring به شما می‌گوید کدام برنامه‌ها در حال حاضر به صورت حریصانه‌ای از باتری استفاده می‌کنند. همین‌طور می‌توانید با راه‌حل‌هایی که پیش روی شما می‌گذارد مدت‌زمان شارژ باقیمانده را افزایش دهید. این روش بسیار حرفه‌ای‌تر از روشی است که گوشی‌های دیگر انجام می‌دهند. یعنی بدون اطلاع حجم عظیمی از ویژگی‌ها را غیرفعال می‌کنند. مثلاً می‌گوید «پنج برنامه به صورت مخفیانه در حال تلف کردن باتری شما هستند اگر این اپ‌ها را ببندید عمر باتری را یک دقیقه افزایش می‌دهید» یا در جایی دیگر اطلاع می‌دهد که «بعد از اینکه صفحه را خاموش می‌کنید ۲۰ برنامه همچنان در حال اجرا باقی می‌مانند، برای ذخیره کردن باتری آنها را ببندید». اگر هواوی این هوشمندی را در رابط کاربری جذاب‌تری قرار می‌داد، قطعاً می‌توانست مفیدتر از اکنون باشد. در ادامه هم می‌توانید پلن‌های از پیش تعیین‌شده‌ای را برای مدیریت باتری به کار گیرید. در background power-intensive apps می‌توانید مقدار استفاده هر برنامه پس‌زمینه از باتری را با جزییات بسیار دقیقی ببینید. به جرات می‌توان گفت اگر تمام پلی‌استور را هم بگردید هرگز برنامه مدیریت باتری‌ای به این دقیقی و با این گستره امکانات پیدا نمی‌کنید.
در گزینه بعدی یعنی Harassment filter می‌توانید شماره‌های افراد را برای پیامک و تماس بلاک کنید و یک بلک‌لیست را به راحتی مدیریت کنید. این قابلیت احتمالاً برای رها شدن از شر پیام‌های تبلیغاتی برای مدیران پرمشغله بسیار به کار می‌آید.

تم‌های زیادی برای رابط کاربری طراحی شده

گزینه Traffic manager نیز میزان استفاده شما از اینترنت را می‌گوید و بسیار زیبا‌تر و کامل‌تر از برنامه‌ای است که در تنظیمات خود اندروید وجود دارد. در ابتدا در قالب یک نمودار خطی گزارشی از مصرف روزانه و ماهانه اینترنت شما را مشخص می‌سازد. با انتخاب گزینه Traffic use ranking می‌توانید ببینید هر اپ امروز یا در این ماه چقدر از اینترنت استفاده کرده است. گزینه Networked apps ویژگی جالبی است. با این قابلیت می‌توانید تعیین کنید کدام برنامه‌ها حق مصرف اینترنت وایرلس یا اینترنت شبکه سلولی را داشته باشند. مشابه این اپ را تاکنون مشاهده نکرده بودیم.
با گزینه notification manager می‌توانید تعیین کنید چه برنامه‌هایی حق دارند در اعلانات شما ظاهر شوند. این گزینه برای خلوت کردن سرتان از مشغله‌های بی‌مورد و شبکه‌های اجتماعی کاربرد بسیار خوبی دارد. اگر لایک‌های Swarm یا توئیتر یا اتفاقات فیس‌بوک در طول روز دائماً جلوی چشم‌تان می‌آید، با این قابلیت برای همیشه از شرشان خلاص شوید. در بخش App lock می‌توانید روی برنامه‌ها قفل بگذارید تا بدون اجازه شما باز نشوند.
هر قدر هواوی روی برنامه‌های سیستمی و بهبود کارایی سرمایه‌گذاری کرده، به برنامه‌های مدیریتی و productive بی‌توجه بوده است. جایی که شرکت‌هایی مانند سامسونگ و ال‌جی سرمایه‌گذاری زیادی روی آن کرده‌اند، از چشمان هواوی دور مانده است. با این حال نرم‌افزار WPS Office می‌تواند تا حدودی شما را در کار با اسناد اداری یاری کند، هرچند پشتیبانی خوبی از زبان فارسی ندارد. اپ‌های موزیک، ویدئو و گالری نرم‌افزارهای رایجی هستند که در این گوشی نیز وجود دارند. از میان این سه برنامه، موزیک برتری مطلوبی نسبت به اپ‌های موزیک دیگر دارد. رابط کاربری اپ موزیک خلاق و کاربردی است و لیریک‌ها را هم نمایش می‌دهد.

چشمان پلاستیکی

ظاهر دوربین آن‌قدر ساده است که ابتدا به توانایی‌های آن شک می‌کنید. نه اطلاعاتی در کنار آن نوشته شده نه مثل دیگر برندها از بدنه دستگاه بیرون زده؛ بلکه در ابعاد بسیار کوچک در گوشه سمت چپ موبایل جا خوش کرده است.
یکی از قابلیت‌های فوق‌العاده این دوربین ویژگی مخفی‌ای است که در آن گنجانده شده. در حال زندگی روزمره خود هستید که سوژه‌ای می‌بینید؛ می‌خواهید آن را شکار کنید؟ کافی است مانند یک کابویی ماهر که آماده دوئل کردن می‌شود، گوشی را به سرعت بیرون بکشید و بدون باز کردن قفل دو بار روی کم کردن صدا فشار دهید. در کسری از ثانیه عکسی گرفته می‌شود و روی صفحه میزان ثانیه‌ای را که برای این عکسبرداری طول کشیده، می‌نویسد. این زمان معمولاً بین یک تا ۵/۱ ثانیه است. البته می‌توانید تنظیمات را طوری تغییر دهید که با فشردن دو بار این دکمه صرفاً برنامه دوربین باز شود و عکسی گرفته نشود.
این گوشی دکمه جدایی برای عکسبرداری ندارد. با روشن کردن صفحه می‌توانید آیکون دوربین را که در پایین سمت راست صفحه قفل قرار دارد، به سمت بالا بکشید و به سرعت وارد اپلیکیشن دوربین شوید. دوربین یکی از مهم‌ترین نقاط قوت این گوشی است. با بررسی‌های انجام‌شده مشاهده کردیم عکس‌های این گوشی برتری چشمگیری نسبت به آی‌فون۶ دارد که البته برخی این موضوع را ناشی از اغراق بیش از حد در رنگ‌ها و نور عکس‌های گرفته‌شده می‌دانند و معتقد هستند تصاویر باید واقعی باشد تا اینکه با تکنیک‌های نرم‌افزار زیبا شود. وارد اپلیکیشن دوربین که می‌شوید ظاهر برنامه و تنظیمات به شدت شبیه اپلیکیشن دوربین آی‌فون است. با سوایپ کردن کلمات بالای دکمه شاتر می‌توانید به حالت‌های مختلف بروید. این دوربین علاوه بر دو گزینه عکسبرداری و فیلمبرداری قابلیت Time-lapse و Beauty و Light painting هم دارد. با قابلیت Time-lapse ابتدا فیلم می‌گیرید و سرعت این فیلم از طریق نرم‌افزار چند برابر می‌شود. با این قابلیت -که پیش از این نمونه موفق آن در نرم‌افزار تایم لپس اینستاگرام معرفی شده بود- می‌توانید به راحتی ویدئوهای جالبی خلق کنید و کل اتفاقات روز را در قالب یک ویدئو چندثانیه‌ای ببینید. این ویژگی بسیار دقیق و پرسرعت کار می‌کند و حتی کمترین زمانی برای پردازش تصاویر نمی‌برد.
قابلیت بیوتی ( Beauty) هم برای این است که سلفی‌ها یا عکس‌های چهره‌ای که می‌گیرید، نرم‌تر باشد. در حقیقت پس از زدن دکمه شاتر یک روتوش نرم‌افزاری روی عکس انجام می‌شود که آن را زیبا‌تر و صدالبته غیرطبیعی‌تر می‌کند. گزینه بعدی یعنی Light painting نیز گزینه جالبی است. این گزینه با چند برداشت پشت سر هم و ترکیب تصاویر، عکسی مانند یک نقاشی درست می‌کند. حتماً تا به حال تصاویر حرفه‌ای‌ای را که از رودها و آبشارها گرفته شده، دیده‌اید. در برخی از این تصاویر حرکت رود مانند حرکت قلم روی تابلو می‌ماند. این قابلیت چهار حالت دارد. نخست ثبت حرکت ماشین‌ها در شب که با تغییر تنظیمات ایزو نور چراغ‌ها به صورت خطوط محو و دنباله‌داری نمایان می‌شود. دوم حرکت نور در هوا که باعث می‌شود مانند گرافیتی‌های نورانی نور برای ثانیه‌های بیشتری روی هوا باقی بماند. سوم Silky Water که حرکت رود و آب را به صورت کشدار و محوی درمی‌آورد. چهارم star track که برای عکسبرداری از ستاره‌ها و کهکشان در شب مناسب است.
شما می‌توانید فیلترهای مختلفی را به صورت زنده روی عکس‌های خود قرار دهید. همچنین قابلیت پانوراما، HDR و عکسبرداری در شب به نام super night هم از دیگر ویژگی‌هایی است که معمولاً در سایر موبایل‌ها نیز وجود دارد.

صفحه قفل هربار با تصویر متفاوتی از شما استقبال می‌کند

قابلیت all focus برای این به کار می‌رود که بدون توجه به فوکوس عکسی ثبت کنید. این قابلیت ابتدا در ال‌جی جی۳ معرفی شد که با استفاده از لیزر مادون قرمز عمق و فاصله اشیا را تشخیص می‌داد اما در این گوشی هم شاید حتی بتوان گفت با اینکه خبری از لیزر نیست اما بهتر از جی۳ کار می‌کند و نقاط بیشتری برای تغییر فوکوس در اختیارتان می‌گذارد. قابلیت best photo چندین عکس پیاپی برای شما می‌گیرد و می‌توانید بعداً سر فرصت از میان آنها بهترین را انتخاب کنید.

خشم اژدها

بررسی طراحی زیبای این دستگاه را باید از بسته‌بندی و جعبه شکیل P8 شروع کرد. هنگامی که گوشی را به صورت کشویی از جعبه بیرون می‌آوریم، در نگاه اول زیبایی آن حتماً شما را جذب خواهد کرد. بدنه‌ای تمام‌نقره‌ای از جنس آلومینیوم یکپارچه و صفحه‌نمایشی ۲/۵ اینچی، همه حکایت از یک اسمارت‌فون خوش‌دست و زیبا دارد که پشتش آن‌قدر تخت طراحی شده که برای برداشتن گوشی از روی سطح صاف دچار مشکل می‌شوید. P8 خوشبختانه از دو سیم‌کارت پشتیبانی می‌کند که در وضعیت کنونی که هر اپراتور خدمات نصفه‌نیمه‌ای به کاربرانش می‌دهد، خبر خوشایندی است. یکی از این درگاه‌ها، همزمان میزبان میکرو SD و نانو سیم‌کارت است. وزن این پرچمدار فلزی ۱۴۴ گرم است. در یک سیر صعودی وزن پرچمداران هواوی دائماً بیشتر شده است. P6 برابر ۱۲۰ گرم و وزن P7 برابر ۱۲۴ گرم بود. البته افزایش ابعاد صفحه‌نمایش نیز در این چاق شدن بی‌تاثیر نیست.
حقیقت این است که اگر پول‌هایتان برایتان ارزشمند است و محدودیت بودجه دارید به جز هواوی هیچ برند دیگری نمی‌تواند نیازهای شما را اینچنین معقول برطرف سازد. قیمت پایین محصولات چینی نه ناشی از کیفیت پایین آنها بلکه به خاطر هزینه‌های پایین نیروی انسانی در این کشور است. وقتی گوشی هواوی را می‌خرید خیال‌تان راحت که پول برند را نداده‌اید بلکه دقیقاً پول محصولی را داده‌اید که در دست دارید

در مجله این ماه بخوانید

مطلب کامل، آخر ماه در ماهنامه منتشر می‌شود.

مشاهده مجله این ماه
دانلود نسخه PDF
http://pvst.ir/tb

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو