skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

رئيس مركز نوسازي، تحول اداري و فناوري اطلاعات وزارت كشور:

باید بدویم و فکر کنیم

بهناز توحیدی نویسنده میهمان

۱ آذر ۱۳۹۶

زمان مطالعه : ۱۳ دقیقه

شماره ۵۲

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸

در انتخابات ۹۶ وزارت کشور انتخابات شورای شهر و روستا را به صورت الکترونیکی برگزار کرد. این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار بود زیرا در این سال‌ها چندین بار این وزارتخانه قصد داشت انتخابات را به صورت الکترونیکی برگزار کند، اما به دلیل مخالفت‌های شورای نگهبان این مهم میسر نمی‌شد. انتخابات الکترونیکی یکی از مهم‌ترین سرویس‌های الکترونیکی وزارت کشور در این سال‌هاست. این وزارتخانه سرویس‌های دیگری نیز ارائه کرده است. این سرویس‌ها در حوزه G2C نیست اما به طور غیرمستقیم با مردم سر و کار دارد. در مورد این خدمات الکترونیکی با امير شجاعان، رئيس مركز نوسازي، تحول اداري و فناوري اطلاعات وزارت كشور، گفت‌وگویی کرده‌ایم که در ادامه می‌خوانید:

بررسی مجموعه فعالیت‌های وزارت کشور نشان می‌دهد این وزارتخانه تاکنون در بخش سرویس‌های الکترونیکی قدمی برنداشته و طی چند سال گذشته روی انتخابات الکترونیکی متمرکز شده است. این وزارتخانه وظیفه‌ای در زمینه دولت الکترونیکی بر عهده ندارد؟ سرویس‌های ما G2C محور نیست بلکه بیشتر G2G است. اگر احزاب و نهادها را به عنوان کسب و کار در نظر بگیریم، ملزم به ارائه سرویس‌های G2B نیز هستیم. بیشتر سرویس‌های ما برای شهروندان در حوزه اتباع بیگانه قرار می‌گیرد و آن نیز برای دریافت مجوزهاست. هم‌اکنون سرویس‌های خوبی در پورتال ارائه کرده‌ایم تا این افراد از طریق اینترنت بتوانند بسیاری از خدمات را دریافت کنند. این سرویس‌ها هم‌اکنون در حال توسعه هستند. ما با برخی از دستگاه‌ها به صورت الکترونیکی تعامل می‌کنیم و در حال رایزنی و توسعه این فرایند هستیم. امیدوارم تا پایان سال ۹۷ فرایند غیرالکترونیکی نداشته باشیم. یکی از موضوعاتی که مطرح می‌شود این است که وزارت کشور می‌تواند برای توسعه دولت الکترونیکی در استانداری‌ها حرکتی ایجاد کند، چون بخشی از توسعه دولت الکترونیکی بر عهده استانداری‌هاست. در این زمینه چه سیاستی در پیش گرفته‌اید؟ وزارت کشور در حوزه دولت الکترونیکی نقش محوری دارد. در بسیاری از کشورها نیز همین روند پیگیری می‌شود؛ یعنی وزارت کشور متولی توسعه دولت الکترونیکی است. ما هم اعتقاد داریم وزارت کشور می‌تواند محور قرار گیرد و در توسعه دولت الکترونیکی تاثیرگذار باشد. اما چرا چنین استدلالی می‌کنیم؟ من به بحث ماموریت‌ها و اتفاق‌هایی که در وزارت کشور رخ می‌دهد می‌پردازم تا متوجه چرایی آن بشوید. اگر بخواهم موضوع دولت الکترونیکی را در لایه بالاتر بررسی کنم، موضوع حاکمیت الکترونیکی یا e-Governance مطرح می‌شود. البته برخی به آن e-Government می‌گویند. وقتی صحبت از e-Gvernment به میان می‌آید ابعاد آن G2G، G2C و G2B است. اما وقتی آن را در لایه حاکمیت قرار می‌دهید نهادهای حاکمیتی نیز مطرح و سایر بازیگران هم در این حوزه...

شما وارد سایت نشده‌اید. برای خواندن ادامه مطلب و ۵ مطلب دیگر از ماهنامه پیوست به صورت رایگان باید عضو سایت شوید.

وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

این مطلب در شماره ۵۲ پیوست منتشر شده است.

ماهنامه ۵۲ پیوست
دانلود نسخه PDF
http://pvst.ir/p4
بهناز توحیدینویسنده میهمان

    سال ۸۷ به امید تغییرات بسیار در جامعه‌ام رشته علوم ارتباطات شاخه روزنامه‌نگاری را برگزیدم. به صورت پراکنده در همشهری و مجله فرهنگ وسینما می‌نوشتم. اما همواره فکر و ذکر منِ تازه‌کار پیرامون مسائل اجتماعی و سیاسی می‌گذشت. تا اینکه سال ۹۵ وارد پیوست شدم و به واسطه پیوست پا به دنیای بیکران فناوری گذاشتم و عاشقش شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو