skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

ورودی

امیرحسین حسینی‌پژوه نویسنده میهمان

دسر استارت‌آپی

امیرحسین حسینی‌پژوه
نویسنده میهمان

۲۹ مرداد ۱۳۹۴

زمان مطالعه : ۲ دقیقه

شماره ۲۶

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۶ مهر ۱۳۹۸

ماجرای لست‌سکند که گزارش آن را در این شماره می‌خوانید در زیر جنگ و جدل‌های سطحی صنفی‌اش تحلیل عمیقی دارد. شاید تا پیش از این فناوری اطلاعات مانند یک دسر بعد از غذا جزء کوچک اما شیرین و دلچسبی برای یک صنعت و بازار به حساب می‌آمد اما اکنون صنف‌های مختلف در حال پی بردن به ارزش غذایی این دسر، به دنبال این هستند که آن را بخش مهمی از وعده غذایی خود کنند.
در ماجرای لست‌سکند ظاهراً شکایات مردمی بهانه است اما در پشت ماجرا تعدادی از آژانس‌های گردشگری با پی بردن به اینکه یک عامل خارجی در حال تنظیم و تاثیرگذاری در بازار است، سعی کردند آن را با نمونه‌هایی که از دل خودشان بیرون آمده جایگزین کنند. بازارهای سنتی ترجیح می‌دهند به فناوری اطلاعات همچنان به چشم همان دسر نگاه کنند؛ ماجرایی که بر سر دیجی‌کالا پیش آمد و هنگامی که بازاری سنتی خرید و فروش لپ‌تاپ و موبایل حیات خود را در خطر دید، سعی بر حذف این استارت‌آپ موفق کرد؛ هرچند دیجی‌کالا با قیمت‌هایی بالاتر از کف بازار سعی کرد خود را از هر گزندی حفظ کند و همچنان مثل یک دسر شیرین باقی بماند.
بیرون از ایران هم این اتفاقات غریبه نیست؛ رویداد مشابه ورود اوبر به عنوان یک استارت‌آپ مستقل به دل صنف تاکسیرانان بود. با این تفاوت که در بسیاری از کشورهای پیشرفته، آی‌تی پا به پا و حتی برتر از بازارهای سنتی پیش می‌رود و با قوانین تعریف‌شده و قدرت‌های حقوقی در برابر دیگران کم نمی‌آورد. در حالی که در ایران اکوسیستم نوپای استارت‌آپ‌های فناوری‌ اطلاعات در برابر هر نسیمی بر خود می‌لرزند. این خطری است که در آینده با داغ شدن هر چه بیشتر استارت‌آپ‌های فناوری آنها را تهدید می‌کند.
حال هر چه پیش می‌رویم احتمال اینکه صنف یا بازار دیگری به اهمیت فناوری اطلاعات پی ببرد و در صدد حذف بازیگران نوپای آن باشد تا خود وارد گود شود، افزایش می‌یابد

این مطلب در شماره ۲۶ پیوست منتشر شده است.

ماهنامه ۲۶ پیوست
دانلود نسخه PDF
http://pvst.ir/1re

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو